Follo FK

Om Follo FK

Om Follo FK

Follo Fotballklubb ble 29. September i år 2000 startet for å spre fotballglede og gi unge spillere i Follo-regionen en mulighet. En mulighet til å lære, vokse, utvikle og glede. Først og fremst på hjemmebane, men også med en drøm om å sette Follo på kartet langt utenfor de lokale grensene.

Foreløpig har drømmen vart i litt over 17 år, mulighetene vært mange og drømmene tidvis sanne. Vi har fått hele Norge til å snakke om cupfinale-helter i rosa drakter, tatt oppgjør med kampfiksing og rykket opp og ned som en yo-yo. Heldigvis og dessverre husker de fleste oss for det første og det siste.

Målet var et fotball-lag som kunne glede og skape engasjement i en region som sårt trenger samlingspunkter og noe å være stolte av. Med unge og talentfulle gutter fra Langhus, Oppegård, Nordby, Kolbotn, Ås og Ski. Uten at de trengte å drømme om Vålerenga, Sarpsborg 08 eller Lillestrøm.

Denne tanken er trolig det eneste som har heftet ved samtlige av klubbens leveår. Uansett spillerstall, styreleder og divisjon. Det er også grunnen til at klubben fortsatt puster. Om det så er med dykkermaske og snorkel. Akkurat nå er det ALT klubben er.

Like trofast som Norges eneste” Bottle-manager” Kim Christensen har Follo FK aldri gitt slipp på klubbens fundamentale utgangspunkt. Dette har ført oss dit vi er i dag, hvor det eneste som er igjen er klubbens unge håpefulle, og de få som nekter å slutte å tro på at det er nettopp de som kan skape nye store øyeblikk.

Veien hit kan kritiseres og diskuteres. Veien herfra er åpen og full av muligheter.

Derfor ønsker vi nå å forene alle gode krefter som finnes i og rundt næringslivet i Ski. Med en av de beste sesongene noensinne for våre ungdomslag i fjor har klubben et fundament for å bygge et slagkraftig A-lag for de kommende årene.

På samme måte som Hans Erik Eriksen flere ganger klarte å skape minneverdige øyeblikk med lokale og unge spillere etter tøffe sportslige og økonomiske år, tror vi det er mulig å igjen bygge et nytt Follo-lag som kan sette regionen på kartet.

Hovedtrener for A-laget, kroaten Marijo Jovic har fulgt mange av de unge talentene i sin utvikling og ønsker å fortsette og utvikle de talentfulle ungguttene til å bli robuste seniorspillere for fremtidens Follo.

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift