Uavgjort borte mot Grei

"Foto: ØB" Guttene fikk ikke med seg mer enn 1 poeng bort mot Grei. Det burde vært 3.

"Foto: ØB"

Da de fleste rigget opp til CL kveld med Liverpool og Tottenham spilte Follo FK bortekamp mot Grei kl 17:00 på Grei kunstgress. Til tross for CL kveld var det hyggelig at det virket til å være flere fra Follo enn Grei på tribunene denne lørdags kvelden. Beklageligvis klarte ikke Follo å drepe kampen og ta med seg 3 poengene hjem.

Flere store sjanser i 1 omgang

Det er liten tvil om hvem som burde ledet komfertabelt til pause. Follo vartet opp med flere store muligheter og fikk et mål feilaktig annullert da dommer mente ved en corner at en Follo spiller forstyrret keeper fra offside ved skudd. Ser man i reprise så er Follo spilleren til siden for keeper og hverken delaktig i noen form under skuddøyeblikket, mens det er egne medspillere som står foran og blokkerer sikt. Kampen ebber ut 1 - 0 til pause, men burde stått mye mer.

Dødball laget Grei

Det var et godt voksent lag man møtte og dette fikk de vist fram på dødballer der vertene var farlig i sitt spill. Tidlig i 2 omgang stiller de seg opp ved en corner og får satt den i mål til 1 - 1. Motstanderen fikk etablert et form for trykk uten å skape noe og litt etter skåringen tar Follo kontroll over kampen og skaper noen muligheter, ikke like mange som i 1 omgang. Den største fikk Markus Klepp Kraiem da han fikk stå helt alene på 8 meter uten press etter en god ball inn av Markus Ottesen, men dessverre gikk skuddet til siden for mål. Litt ut av ingenting fikk Grei en kjempe mulighet helt på slutten, men Sander Østbye var fint ute og reddet forsøket.

Dette sier trener Christian Qvist Jacobsen om kampen:

"Skuffet over at det bare blir 1 poeng i dag, guttene hadde fortjent mer. Møter et så voksent og fysisk lag, men gutta rydder unna og står imot. Etter 1 omgang kunne det like godt stå 3 - 0 og gutta finner hverandre tidvis veldig bra med ball og vi har blitt gode til å minimere mulighetene motstander får når de har ball. Vi har ikke vært dyktig nok i 2 faser av spillet. Det ene der vi omsetter våre sjanser i høyere grad enn nå og dødballer, men vi jobber med saken og gruppen har vært fabelaktig til å øve og ta ansvar sammen på feltet for å bli bedre".

Vi takker Grei for kampen og ønsker de lykke til videre.

Neste kamp for Follo A lag er Lyn på Ski stadion søndag kl 18:00, møt opp og støtt gutta i kampen for 3 poeng!