Seier mot Lyn!

Søndag kveld tok gutta en deilig 3 poenger etter å ha slått Lyn 3 - 0 på Ski stadion.

"Foto: ØB Stig Erlend Persson"

Noen endringer fra forrige kamp da Nicolas Pena slet med en små skade og Matarr Sarr som fikk et ankelbrudd mot Grei. Inn kom Marouane Mounji og Joachim Glosli, hvorav ingen av de var med forrige kamp mot Grei grunnet sykdom.

Dødball omgang

Kampen startet typisk med to lag som måtte ta og føle litt på hverandre. Lyn er gode på overganger og la seg midt på banen i håp om gunstige brudd og et Follo som måtte være smarte på ballen uten å gi motstanderen det de ønsket og selv oppnå de rommene man ønsket. Dessverre ble 1 omgang preget av mange faste situasjoner spesielt fra Lyn sin side. De satt opp alt av innkast, dødballer og dette dro tid og mye energi ut av omgangen. Gutta sto bra imot dødball laget Lyn og ryddet unna, på tross av å være en god del mindre på strømpelesen pr spiller.

Det er derimot Follo som tar ledelsen etter flott bygget opp angrep som ender opp med et innlegg fra Jonas Hjorth og en kontant skåring av Ernest Rzpecki, bedre kjent som Børt. Et veldig lignende angrep hadde man hatt noen minutter iforkant da Martin Sjølstad sto helt alene på 7 meter med all motstand borte men satt den til siden for mål. Lyn får et trykk på slutten av omgangen med god hjelp av faste situasjoner, men ender ikke opp i noen farligheter og Follo går inn til pause med ledelse.

2 nye mål og cruiser inn seier

Etter hvilen så får hjemmelaget enda mer kontroll på kampen både defensivt og offensivt. Mer rom åpner seg og i det 60 minutt kommer Sjølstad seg fri på høyre kanten, med seg inne i midten helt ledig er Kristian Seteklev. I forsøket på å nå Seteklev handser en Lyn spiller og dommeren peker på straffemerket. Kaptein Stian With marsjerer opp for å ta straffen og setter den sikkert og utagbart for keeper i høyre hjørnet og stillngen er nå 2 - 0. Herfra blir det en transport etappe og når Markus Klepp kjører karusell med motstanderen og setter opp Joachim Glosli med en god dose flaks til 3 - 0 så er kampen over.

Dette sier hovedtrener Christian Qvist Jacobsen om kampen:

"En deilig 3 - 0 seier og honnør til gutta for innsatsen gjennom kampen. Mange legger ned mange meter på Ski stadion i dag og det liker vi. Vi tar med oss den positive energien fra denne kampen videre og til neste motstander som er Halsen"

Vi takker Lyn for kampen og ønsker de lykke til videre.

Neste kamp for Follo er borte mot Halsen på lørdag kl 16:00.

Les hva Øb skriver om kampen her: