4 strake borte mot Mjøndalen 2!

De lyseblå tok turen over Oslofjorden for å møte Mjøndalen 2 på Consto Arena. Det ble en tøff kamp, men med 2 mål ledelse fra 1 omgang kunne de unge lyseblå ro i land seieren.

"Foto: ØB"

Med seier for Mjøndalen 2 ville de fått seg en luke fra nedrykksstreken men med seier for Follo ville de avansere til en sterk 3 plass. Followers tok turen med buss og manet gutta fram til seier. Fantastisk stemning fra supportergruppa på Consto Arena.

Jevn første omgang

Første omgangen startet jevnt med et Follo lag som ville presse Mjøndalen 2 høyt og skape problemer for motstander på egen banehalvdel. Dette betalte seg etter at man vant ballen høyt på høyre siden og etter par pasninger havner ballen hos Øyvind Rishaug på 14 meter som sikkert satt ballen til siden for keeper og 1 - 0 Follo. Etter skåringen er det en  periode der man blir vedig lav og blir for opptatt av å forsvare ledelsen enn å øke, men gutta har lært av Loket kampen og fikk satt laget høyere og igjen resulterte det i seg en skåringsmulighet. Etter et nytt brudd høyere på banen får man en corner, Mjøndalen gjør seg klar for at ballen skal bli slått inn men etter et innøvd trekk kommer Martin Andre  Sjølstad fri på 10 meter og setter den kontant i mål og 2 - 0 til Follo. Nå tar Follo mer og mer over og får god kontroll på motstander og resultatet står seg inn til pause.

Dårlig start

Follo får verst tenkelig start da allerede etter 1 minutt setter Mjøndalen utligning etter mye klabb og babb på en corner. Motstanderen får mye energi og trykker videre på en ny skåring. Follo blir perioder velidg lave, men det åpner seg veldig mye kontringsrom og noen veldig store sjanser skulle det bli. Allerede etter 60 minutt kommer Martin Sjølstad nedover flanken og legger inn til Kristian Seteklev 7 meter fra mål, men forsøket blir reddet. I det 72 minutt kommer Martin helt alene med keeper men skyter rett på, han får ballen i retur og kan sette ballen i det åpne målet men med en touch for mye kommer motstander på riktig side og får akkurat forhindret at Martin skulle bli tomålsskårer. Ballen ville ikke inn, men jo lenger tiden gikk jo mer ebbet kampen ut og gutta kunne ro inn en deilig borteseier på Consto Arena.

Mjøndalen var gode og blant de beste lagene vi har møtt i år og undertegnende tror de vil klare å få seg en luke til nedrykksstreken etter enden av sesongen.

Vi ønsker de lykke til videre.

Neste kamp er mot Ullern på Ski stadion søndag den 7 juli kl 18:00!

Les hva ØB skriver her: