Tap hjemme mot Ullern

Det var et effektivt Ullern lag som tok turen til Ski stadion søndag kveld.

"Foto: ØB"

Ujevn 1 omgang

Det ble nesten en drømmestart for Follo når man allerede etter 1 minutt kom gjennom men en dårlig første touch gjorde at keeper kunne komme ut å ta før Børt fikk avsluttet. De første 10 - 15 minuttene av kampen var rotete og mye balltap fra begge lag. I det 18 minutt kombinerer Glosli og Hjort fint på sin venstre side og et hardt innlegg bak motstanderens back 4er er en skolengde unna fra Martin til å kunne tappe inn første målet. Det er Follo nå som trykker på og i det 27 minutt kommer Martin Sjølstad inn fra sin kant og fyrer av et skudd helt i stolperoten, men keeper får akkurat en finger på den og slått ut til hjørnespark. En fantastisk redning av keeper. Follo fortsetter å trykke på og i det 35 minutt kommer Martin helt ned ved dørlinjen inn mot 5 meter linja og Børt står klar inne i boks, men keeper er igjen fint ut og avverger.

Ullern hadde til gode å enda ha en sjanse eller nesten være inne i 16 meteren annet enn lange innkast, men i det 40 minutt kommer et langt innlegg fra siden og deres toppskårer Finn Badou Jor stiger til værs og setter ballen i mål. De siste 5 minuttene tar Ullern mer over og kampen går til pause med 1 - 0 til gjestene.

Trykket på for skåring

I de første 10 - 15 minuttene var som første omgangen ujevn, Follo får en del gunstige brudd og man får satt opp kantene ofte rettvendte og det var nære når Joachim Glosli fosset innover og fra 18 meter curler ballen akkurat på utsiden. Ullern prøver i samme periode å etablere spill og i det 58 minutt spiller de seg gjennom på høyre siden som ender opp i et skudd fra 19 meter, men forsøket ender godt til siden for mål.

Fra det 60 minutt og utover er det bare et lag på banen og Follo trykker Ullern veldig lavt og spiller seg til flere muligheter. Ved flere forsøk står Follo på retur nesten klar til å sette ballen i mål, men oppofrende forsvarsspill fra Ullern og ikke nok kliniske avslutninger fra Follo sin del ender det utrolig nok ikke opp i skåring. Det er litt synonymt med dagens avslutninger ved bilde ovenfor i det 72 minutt er det Martin som fosser med ballen innover i banen og upresset fra 16 meter skyter vi ballen her rett på keeper. Det ville seg ikke for Follo i dag og i det 92 minutt kommer Ullern gjennom på en overgang etter Follo hadde flyttet flere opp. Her gjorde de ingen feil og satt ballen i mål og 2 - 0 til bortelaget.

Dette sier hovedtrener Christian Qvist Jacobsen om kampen:

"Blir hardt straffet i dag og sliter litt med å beholde roen i enkelte situasjoner der vi kunne straffet Ullern hardere, eksempelvis foran mål og veien til målet. Vi får fortsatt lære og utvikle oss, så slår vi hardere tilbake når vi besøker Ready neste helg"

Vi takker Ullern for kampen og ønsker de lykke til videre!

Neste kamp for Follo er borte mot Ready 14.7 kl 18:00

Les hva ØB skriver om kampen her: