Blandet opplevelse på Nordstrand

De første kampene etter sommerferien for Follo jnr i Interkrets A har vist tegn på tydelig fremgang, Derfor var det med en viss optimisme vi tok turen til «Niffen» for oppgjøret mot Nordstrand torsdag kveld. Skulle vi endelig få den velfortjente 3-poengeren?

Kampen startet vekslende uten store sjanser til noen av lagene. Vi har stort sett kontroll bakover, men er litt upresise med ball og skaper ikke noe særlig. Etter hvert gir dette Nordstrand et lite overtak. Midtveis i omgangen straffes vi hardt etter brudd med gjennomspill. Nordstrands spiss felles; greit straffespark til hjemmelaget som settes kontrollert i hjørnet. Heldigvis reiser Follo`s gutter seg de siste 15 minuttene av omgangen. Det etableres et solid overtak, og guttene spiller seg til flere gode muligheter som kunne gitt uttelling. Det ble det ikke, og lagene gikk til pause med 1-0 til hjemmelaget.

Follo`s tilreisende supportere satte seg optimistiske på tribunen foran en spennende 2. omgang. Likevel gikk det ikke mer enn 2 minutter før baklengs nr 2 satt i nota. Et øyeblikks uoppmerksomhet, hurtig angrepsfotball fra Nordstrand på tvers av vår 16-meter og et kanonskudd rett i mål. En skikkelig trøkk. Heldigvis reiser Follo seg gradvis igjen og skaper noen halvsjanser, men det blir ikke noe ut av det. Nordstrand ligger lavt og kompakt, men guttene våre prøver å finne de nødvendige rommene. I stedet straffes vi knallhardt idet vi mister ballen på vei fremover fra egen sone; direkte gjennomspill og 3-0 er et faktum. Like etter har vi 2svært gode scoringsmuligheter, men det vil seg bare ikke. 4-0 kommer på enda en overgang, noe Nordstrand viste at de kunne utnytte svært effektivt.

Resultatet til tross, kampen viser gode tegn til fortsatt fremgang. Det var jevnere enn resultatet skulle tilsi. Kombinasjonen av manglende effektivitet foran motstanders mål og gavmildhet foran vårt eget forklarer det meste.